Journée de la Femme 2022

 
 
     

Communauté Hellénique
de Paris et des Environs

Tel : 01 47 04 67 89

 

Ελληνική Κοινότητα
Παρισιού και Περιχώρων

Τηλ : 00 331 47 04 67 89

 

 


La Communauté Hellénique de Paris et des environs :

 

Πρόσκληση στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Δικαιωμάτων των Γυναικών

 

Invitation à la célébration de la journée internationale des droits des femmes

 


 

Όπως κάθε χρόνο, στις 8 Μαρτίου 2022, η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και περιχώρων οργάνωσε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων της Γυναίκας.

Οκτώ γυναίκες, μίλησαν σε μια πρωτότυπη βραδιά για τη σημασία του φεμινισμού στη σύγχρονη εποχή αλλά και για τα μηνύματα που οι σημερινές γυναίκες θέλουν να περάσουν στην επόμενη γενιά γυναικών αλλά και ανδρών.

Με μια ανθρώπινη και προσωπική προσέγγιση, γυναίκες από διαφορετικούς χώρους μοιράστηκαν μαζί μας τις προσωπικές τους εμπειρίες, τη δική τους καθημερινότητα και τα δικά τους βιώματα, για τα στερεότυπα, το σεξισμό, τις διακρίσεις, την ανισότητα.

Μας μίλησαν για τα πρότυπα τους, για τις διαφορετικές συνθήκες εργασία τους και για το συνδυασμό διαφορετικών ρόλων στη ζωή μιας γυναίκας. Δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στις διαφορές της ελληνικής και γαλλικής κοινωνίας αλλά και της ελληνικής και γαλλικής οικογένειας. Παρόλο που καθεμιά από τις ομιλήτριες προέρχεται από διαφορετικό χώρο, όλες τόνισαν τη σημασία του κινήματος #metoo# που άλλαξε τα δεδομένα, ενώ αναφέρθηκαν και στο ρόλο των ανδρών που επίσης αλλάζει τα τελευταία χρόνια, καθώς άντρες και γυναίκες οφείλουν να δουλέψουν μαζί για μια πιο ισότιμη κοινωνία. Όλες τόνισαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, κατέθεσαν όμως ένα μήνυμα ελπίδας για έναν κόσμο που εξελίσσεται.

Την βραδιά άνοιξε η πρόεδρος του ΔΣ της Κοινότητας, Σέτα Θεοδωρίδου, μιλώντας για την ιστορία και τη σημασία της Ημέρας της Γυναίκας αλλά και μεταφέροντας το μήνυμα του Γεν. Γραμματέα του ΟΗΕ σχετικά με τον φετινό εορτασμό.

Την εκδήλωση χαιρέτισε, επίσης, η Όλγα Κλιαμάκη, εκ μέρους της Ελληνικής Πρεσβείας, η οποία με τη σειρά της αναφέρθηκε στη σημασία της Ημέρας και του εορτασμού της.

Την εκδήλωση συντόνισε η Σοφια Σλαφτσάκη.
Η Ελληνική Κοινότητα ευχαριστεί θερμά τις προσωπικότητες που συμμετείχαν στην εκδήλωση: Αθηνά Αξιώτου, ηθοποιό/σκηνοθέτη, Αναστασία Βρανά, φαρμακοποιό, Δανάη Gamelon, ιατρό, Μαγδαληνή Κατσιανάκου, τραπεζικό, Σοφία Μαυρουδή-Clément, συγγραφέα, Θωμαΐδα Παπαϊωάννου, δημοσιογράφο, Σοφία Τολούδη, δικηγόρο, Κατερίνα Φωτεινάκη, μουσικό/καλλιτέχνη, καθώς και τη Βίλυ Σωτηροπούλου, ηθοποιό και συγγραφέα που μας τίμησε με τη διαδικτυακή της παρουσία
Ευχαριστούμε, επίσης, την Κλειώ Παρίση για την πολύτιμη βοήθειά της στην τεχνική υποστήριξη.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα ποτήρι κρασί και ένα μικρό κέρασμα από τις κυρίες της Κοινότητας. Το ραντεβού μας ανανεώθηκε για του χρόνου.

 

 

 


 

8 Μαρτίου 2022,   19. 00

Πρόσκληση στον εορτασμό της
Διεθνούς Ημέρας των Δικαιωμάτων των Γυναικών

Maison de la Grèce,
9 Rue Mesnil,
75016 PARIS

Στις 8 Μαρτίου 2022, στις 19.00, η Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων σας προσκαλεί στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Δικαιωμάτων των Γυναικών.

8 Ελληνίδες γυναίκες που ζουν και εργάζονται στη Γαλλία θα μοιραστούν μαζί μας τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους θα ανταλλάξουν απόψεις για την εξέλιξη της θέσης της γυναίκας και ιδιαίτερα για τα προβλήματα των Ελληνίδων γυναικών πρώτης και δεύτερης γενιάς στη Γαλλική κοινωνία και στον εργασιακό χώρο.

 

Θα συμμετέχουν :

*  Αθηνά Αξιώτου, ηθοποιός/σκηνοθέτης,
*  Αναστασία Βρανά, φαρμακοποιός,
*  Δανάη Gamelon, ιατρός,
*  Μαγδαληνή Κατσιανάκου τραπεζικός,
*  Σοφία Μαυρουδή-Clément, συγγραφέας,
*  Θωμαΐς Παπαϊωάννου, δημοσιογράφος,
*  Σοφία Τολούδη, δικηγόρος,
*  Κατερίνα Φωτεινάκη, μουσικός/καλλιτέχνης,

 

Τη συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχει διαδικτυακά και η συγγραφέας Βίλυ Σωτηροπούλου, θα προλογίσει η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Σέτα Θεοδωρίδου και θα συντονίσει η Σοφία Σλαφτσάκη, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κοινότητας

Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά

 

Για όσους δεν μπορούν να παραστούν δια ζώσης :

https://us02web.zoom.us/j/85326787014?pwd=S1l0M0ZTYytLVzBtaUtMSjFzbVZsZz09
ID de réunion : 853 2678 7014
Code secret : 373561

  8 Mars 2022, 19h00

Invitation à la célébration de la
journée internationale des droits des femmes

Maison de la Grèce,
9 rue Mesnil,
75016 PARIS

Le 8 mars 2022, à 19h00, la Communauté Hellénique de Paris et des environs vous invite à la célébration de la Journée internationale des droits des femmes.

8 femmes grecques vivant et travaillant en France partageront avec nous leurs histoires et leurs expériences et discuteront, échangeront sur l'évolution de la place des femmes et notamment sur les problèmes des femmes grecques de première et deuxième génération dans la société française et sur leur lieu de travail.

Participantes :

*  Athina Axiotou, actrice/réalisatrice,
*  Anastasia Vrana, pharmacienne,
*  Danaé Gamelon, médecin,
*  Magdalini Katsianakos, banquière,
*  Sofia Mavroudi-Clément, auteur,
*  Thomaïs Papaioannou, journaliste,
*  Sophia Touloudi, avocate,
*  Katerina Fotinaki, musicienne, artiste,

 

L'auteur Vily Sotiropoulou participera en ligne à la discussion. La présidente de la Communauté Hellénique, Seta Theodoridis introduira la soirée, la coordination sera assurée par Sofia Slaftsaki, membre du Conseil d'Administration.

La discussion sera en grec.


Pour tous ceux qui ne peuvent pas assister en personne :

https://us02web.zoom.us/j/85326787014?pwd=S1l0M0ZTYytLVzBtaUtMSjFzbVZsZz09
ID de réunion : 853 2678 7014
Code secret : 373561

 

 

 
     

 

 


 

 


 

 

                                                                                                                                                    

 

 

Page d'accueil